Logowanie

Shoutbox

Włącz/wyłącz Emotikony Historia Małe info Kide Chat
27.02.20 - 20:02 MartaW: Uwaga sekcja strzelecka! W tym semestrze zajęcia odbywać się będą w dniach- 10.03.,17.03.,07.04.,21.04.,12.05.,26.05.,09.06. Pozostałe wiadomości starosta przekaże na zajęciach.
27.02.20 - 15:28 Józefata: Informuję ,że w czwartek 5 marca zajęcia z jogi nie odbędą się , Zapraszamy 12 marca .
24.02.20 - 12:24 MartaW: Piotr Kaczmarek przypomina iż sekcja obróbki komputerowej spotyka się w dniu 04.03.2020. Do zobaczenia!
22.02.20 - 15:14 ElaD: Wszystkim,którzy wzięli udział w ceremonii pogrzebowej i ostatniej drodze mojego męża,za złożone kwiaty- bardzo, bardzo dziękuję.
18.02.20 - 15:01 ElaD: Dziękuję za kondolencje i wsparcie,które dodaje sił i wiarę, że dobrze być z Wami.
18.02.20 - 12:29 hanrat: UWAGA!!! Od dnia 24 lutego wznawiamy gimnastykę w poniedziałki w PWST - godz. 14.Do zobaczenia.
13.11.19 - 9:29 marpiet: Sekcja taneczna - w czwartki zmiana godziny zajęć z 15 na 16.

Powered by Kide Shoutbox


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą wysyłać wiadomości, zerejestruj or zaloguj

Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy do udziału w bezpłatnym badaniu dotyczącym oceny sposobu żywienia kobiet w okresie okołomenopauzalnym i po menopauzie.
Projekt realizowany jest przez Instytut Żywienia Człowieka i Dietetyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
Zapisy przyjmuje kol. Halina Leonarczyk tel. 697 131 800.

 
Kogo poszukujemy?
 
 Kobiet w wieku 45-65 lat
 - nie stosujących hormonalnej terapii zastępczej
 - nie stosujących leków przeciw lękowych, uspakajających, antydepresantów ani leków sterydowych
 - nie stosujących specjalnych diet
 - nie uczestniczących w innych projektach m.in. odchudzających
 
 Co oferujemy?
 - bezpłatną analizę i ocenę składu ciała (m.in. badanie zawartości tkanki tłuszczowej wisceralnej)
 - bezpłatne badania krwi (m.in. profil lipidowy)
 - bezpłatną konsultację dietetyczną i analizę dotychczasowego sposobu żywienia
 - bezpłatną ocenę wrażliwości smakowej
 
 Co będziemy badać?
 - sposób żywienia i zachowania żywieniowe
 - parametry antropometryczne, w tym skład ciała
 - parametry biochemiczne krwi m.in. profil lipidowy, poziom glukozy i insuliny
 - geny, których działanie jest związane z odczuwaniem smaków
 - wrażliwość na wybrane smaki.